Aquesta setmana, concretament el 16 de març, és el dia protagonista d’una hortalissa, la inflorescència de la carxofera, un fruit amb el cor tendre i pelut i amb les fulles carnoses que es pot cuinar de mil maneres i que és
Des de fa un parell d’anys en moltes cuines s’ha instal·lat un nou electrodomèstic que ens permet gaudir d’una cocció semblant al fregit però minimitzant o suprimint l’ús de l’oli, la qual cosa fa que puguem assaborir una cuina potser més sana i, per què no, un xic més econòmica.
A alguns de nosaltres aquest estiu se’ns ha fet tirant a curt. La calor ha arribat força tard i se n’ha anat d’hora, i no ens ha deixat gaires dies per anar a la platja i a la piscina.
Aprofitant que la setmana que ve, concretament dimarts dia 18, s’escau el Dia Internacional del Sushi, avui volem dedicar l’apunt als diversos tipus de sushi que tenen forma de rotlle.
En l’apunt d’avui volem fer un homenatge a l’all, un ingredient cèlebre que forma part de tantes i tantes receptes de cuina i que no deixa indiferent ningú.
La feina a la cuina no consisteix només a preparar i coure els ingredients per poder gaudir de plats exquisits amb la família o els amics, sinó que, un cop s’ha acabat l’àpat, toca arremangar-se i deixar-ho tot ben net i polit.
Temps era temps que la paraula telèfon es referia a un aparell de comunicació que teníem instal·lat al rebedor de casa. Costava tenir converses privades!
No es pot entendre la cuina sense herbes. Cada cuina les seves herbes, les herbes del seu entorn, de quilòmetre zero. La cuina com a continuació del camp, els marges, el bosc dels voltants. L’olor de llorer del pollastre amb prunes de la meva àvia.
Les truites es poden girar —quan un estat de coses o una situació canvia radicalment—, es poden somiar —si es creuen possibles coses irrealitzables— o es poden menjar.