Back to top
Torna a la llista de diccionaris en línia

anguila - Argot culinari i gastronòmic

Josep M. Daró

Presentació
  • ca  anguila, n f
  • es  anguila
  • fr  anguille

Definició
Peix nascut al mar dels Sargassos (Atlàntic) però que creix i es pesca en aigües dolces. Quan ja són adultes, als 12 o 13 anys d'haver viscut en aigües dolces, les anguiles tornen a les desembocadures dels rius, on s'aparellen, per tornar al mar dels Sargassos, on efectuen la posta, i se suposa que moren, com molts altres peixos migratoris, un cop realitzada la fecundació. Les anguiles es venen vives (no les angules), es maten i s'escorxen en el darrer moment (la carn s'altera de seguida i la sang crua és verinosa si penetra en una ferida). És un peix molt greixós, però saborós, alimentós i ric en nitrogen. Hi ha una àmplia gamma de receptes per cuinar-les.