abadejo
abadejo
-
ca
abadejo,
n m
( DIEC2-E; MIPPA; NEOL )
INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS. Diccionari de la llengua catalana [en línia]. 2a ed. Barcelona: Institut d'Estudis Catalans, 2015.
<http://dlc.iec.cat/> [Consulta: 16 desembre 2015]
Manual d'identificació dels productes de la pesca i l'aqüicultura. [Barcelona]: Generalitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Direcció General de Pesca i Afers Marítims, DL 2000.
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2025.
<https://www.termcat.cat/ca/neoloteca> -
ca
bacallà,
n m sin. compl.
( GPMCUE-REV )
Dades documentades en l'obra original de referència que han estat modificades o adaptades, generalment des d'un punt de vista lingüístic, gràfic, ortogràfic, etc., per l'equip de de treball del diccionari Noms de peixos.
Exemples:
porch (font)
porc (font-REV)
guya de paladá (font)
agulla de paladar (font-REV) -
ca
serreta,
n f sin. compl.
( 88; 91 )
CAMPBELL, A.C. Guía de la flora y de la fauna del mar Mediterráneo. Barcelona: Omega, DL 1984.
ISBN 84-282-0737-2
BAUCHOT, M.L.; PRAS, A. Guía de los peces del mar de España y de Europa. Barcelona: Omega, DL 1982.
ISBN 84-282-0685-6 -
ca
bacallá,
n m var. ling.
( GPMCUE )
JUANA SARDÓN, Eduardo de. Guía de pescados y mariscos de consumo usual en España. Barcelona: Omega, 1987.
ISBN 84-282-0816-6 -
nc
Pollachius pollachius
( 638; MIPPA )
LLORIS i SAMO, Domènec. Tots els peixos del mar català. Vol. 1, Llistat de cites i referències. Barcelona: Societat Catalana d'Ictiologia i Herpetologia, DL 1984.
Manual d'identificació dels productes de la pesca i l'aqüicultura. [Barcelona]: Generalitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Direcció General de Pesca i Afers Marítims, DL 2000. -
es
abadejo,
n m
( ASFIS-E; FAOTERM; GPMCUE )
ASFIS list of species for fishery statistics purposes [en línia]. [S.l.]: Food and Agriculture Organization of the United Nations, FAO, cop. 2015.
<http://www.fao.org/fishery/collection/asfis/en> [Consulta: 16 desembre 2015]
FAO Term Portal [en línia]. Roma: FAO, cop. 2021.
<http://termportal.fao.org/faoterm/main/start.do> [Consulta: 23 febrer 2021]
JUANA SARDÓN, Eduardo de. Guía de pescados y mariscos de consumo usual en España. Barcelona: Omega, 1987.
ISBN 84-282-0816-6 -
fr
lieu jaune,
n m
( NEOL )
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2025.
<https://www.termcat.cat/ca/neoloteca> -
en
pollack,
n
( NEOL )
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2025.
<https://www.termcat.cat/ca/neoloteca>
Peixos > Gàdids