Back to top
Torna al llistat dels Diccionaris en Línia

Aeromonas hydrophila - Terminologia de ciències de la salut

Presentació
Aeromonas hydrophila Aeromonas hydrophila

  • ca  Aeromonas hydrophila, n f
  • es  Aeromonas hydrophila, n f
  • fr  Aeromonas hydrophila, n f
  • en  Aeromonas hydrophila, n
  • nc  Aeromonas hydrophila

Seguretat alimentària

Definició
Bacteri gramnegatiu, anaerobi facultatiu, mòbil, en forma de bacil, del gènere Aeromonas, de la família de les aeromonadàcies, que pot causar diversos tipus de gastroenteritis.

Nota

  • 1. Condicions de reproducció i creixement: Entre 28ºC i 37ºC de temperatura. Tanmateix, s'ha observat que algunes soques es poden reproduir en un rang ampli de temperatures i condicions ambientals.
  • 2. Reservori i localització habitual: Aigua dolça, aigua salada i sistemes d'aigües residuals.
  • 3. Grup de risc: Qualsevol persona.
  • 4. Transmissió per via alimentària: Associada, principalment, al consum de peixos, marisc, carn vermella i pollastre que contenen aquest bacteri. És un patogen de transmissió alimentària d'importància emergent.