Back to top
Torna al llistat dels Diccionaris en Línia

fondue de carn [fondue: fr] - Argot culinari i gastronòmic

Josep M. Daró

Presentació
fondue de carn [fondue: fr] fondue de carn [fondue: fr]

  • ca  fondue de carn [fondue: fr], n f

Definició
Plat segurament inspirat en la fondue de formatges, en el sentit que es prepara a la taula dels comensals, en una cassoleta semblant a la de la fondue de formatges, posada també sobre un fogonet portàtil; l'única diferència és que aquesta cassola està plena d'oli bullent. S'enasten uns cubs de carn de bou (filet, contrafilet, etc.) amb una forquilla especial de mànec llarg i se submergeixen en l'oli bullent per deixar-los coure al gust de cada comensal. Després es degusten amb les salses aromatitzades presentades en assortiment (allioli, romesco, bearnesa). Es poden servir al mateix temps condiments diversos (variants en vinagre, cebetes, etc.) i les socorregudes patates xips o palla.