idiazàbal
idiazàbal
Formatges del món
- ca idiazàbal, n m
- es idiazabal, n m
- es idiazábal, n m
- fr idiazabal, n m
- en Idiazabal, n
Formatges del món
Definición
Formatge basc fet amb llet d'ovella latxa, amb la crosta de color marró, de pasta premsada i no cuita, de color blanc de vori, atapeïda i flexible, de gust suau i fumat, que conté un 45% de matèria grassa.
inoculació
inoculació
Procés d'elaboració del formatge
- ca inoculació, n f
- ca sembra, n f
- es siembra, n f
- fr ensemencement, n m
- fr inoculation, n f
- en inoculation, n
Procés d'elaboració del formatge
Definición
Incorporació de ferments a la llet perquè s'hi desenvolupin fermentacions específiques.
Nota
- La inoculació es fa en el moment d'afegir el quall a la llet o per polvorització un cop emmotllat el formatge.
itàlic
itàlic
Formatges del món
- ca itàlic, n m
- es itálico, n m
- fr italico, n m
- it italico, n m
- en Italico, n
Formatges del món
Definición
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada semidura i textura elàstica i compacta, originari d'Itàlia.