àcid glicirrízic
àcid glicirrízic
- ca àcid glicirrízic, n m
- ca glicirrizina, n f sin. compl.
- es ácido glicirrícico, n m
- es ácido glicírrico, n m
- es glicirricina, n f
- fr acide glycyrrhizique, n m
- fr glycyrrhizine, n f
- en glycyrrhizic acid, n
- en glycyrrhizin, n
- en glycyrrhizinic acid, n
- for C42H62O16
Perills alimentaris
Definición
Glucòsid originat de forma natural a la planta de la regalèssia (Glycyrrhiza glabra), que s'utilitza com a substància aromatitzant.
Nota
- 1. La sal d'amoni de l'àcid glicirrízic es fabrica a partir d'extractes aquosos de Glycyrrhiza glabra i també s'utilitza com a substància aromatitzant.
- 2. Exposició per via alimentària: L'exposició a l'àcid glicirrízic i la seva sal d'amoni es produeix principalment a través del consum de dolços de regalèssia, inclosos els xiclets, les infusions i altres begudes.
- 3. Efectes en la salut humana: En persones sensibles a l'àcid glicirrízic, un consum regular pot tenir efectes secundaris com retenció de líquids o hipertensió arterial, per la qual cosa la normativa d'informació al consumidor obliga a posar una advertència en els productes que en contenen.