agricultura ecològica
agricultura ecològica
- ca agricultura ecològica, n f
- ca agricultura biològica, n f sin. compl.
- es agricultura biológica, n f
- es agricultura ecológica, n f
- es agricultura orgánica, n f
- fr agriculture biologique, n f
- fr agriculture écologique, n f
- en biological agriculture, n
- en biological farming, n
- en organic agriculture, n
- en organic farming, n
Seguretat alimentària
Definición
Agricultura que recorre a adobs i fertilitzants orgànics, a l'ús limitat de productes fitosanitaris expressament autoritzats i a la rotació de conreus, en substitució d'un gran nombre de substàncies químiques de síntesi industrial, i que evita el cultiu de vegetals transgènics, amb la finalitat de respectar l'equilibri del medi ambient i conservar la fertilitat del sòl.
Nota
- 1. L'agricultura ecològica neix al voltant dels anys setanta com a reacció d'un sector de la població a l'aparició de certs efectes derivats de les pràctiques agroalimentàries intensives de l'època, com ara la contaminació del medi ambient, la pèrdua de la biodiversitat, l'erosió del sòl o l'augment de residus químics en els aliments.
- 2. Els aliments procedents de l'agricultura ecològica, juntament amb els procedents de la ramaderia ecològica, constitueixen els aliments ecològics.