Back to top
Go back to the list of Online Dictionaries

aroma - Diccionari de seguretat alimentària

Presentation
  • ca  aroma, n f
  • ca  aromatitzant, n m
  • es  aroma, n m
  • es  aromatizante, n m
  • fr  agent aromatisant, n m
  • fr  aromatisant, n m
  • fr  arôme, n m
  • en  flavoring, n
  • en  flavoring agent, n
  • en  flavouring, n var. ling.
  • en  flavouring agent, n var. ling.

Anàlisi del risc

Definition
Substància natural o sintètica sense poder nutritiu que s'afegeix intencionadament a un aliment per a donar-li olor o sabor o bé modificar-ne els que ja té.

Note

  • 1. Les aromes són ingredients i, com a tals, han de figurar al llistat d'ingredients de l'etiquetatge del producte.
  • 2. Les aromes no s'acostumen a consumir per separat.
  • 3. Les aromes que s'utilitzen a la Unió Europea han de ser avaluades i autoritzades per a confirmar que són segures en les quantitats utilitzades.
  • 4. Es distingeixen diferents categories d'aromes en funció del mètode d'obtenció i de les característiques que presenten: substàncies aromatitzants, preparats aromatitzants, aromes obtingudes per mitjà de procediments tèrmics, aromes de fum, precursors d'aromes, mescles d'aromes i aromes que no es classifiquen en cap de les categories anteriors.
  • 5. Les aromes es consideren ingredients tecnològics.
  • 6. És una aroma la quinina que s'afegeix a la tònica per a donar-hi un gust amarg característic.