aroma
aroma
- ca aroma, n f
- ca aromatitzant, n m
- es aroma, n m
- es aromatizante, n m
- fr agent aromatisant, n m
- fr aromatisant, n m
- fr arôme, n m
- en flavoring, n
- en flavoring agent, n
- en flavouring, n var. ling.
- en flavouring agent, n var. ling.
Anàlisi del risc
Definition
Substància natural o sintètica sense poder nutritiu que s'afegeix intencionadament a un aliment per a donar-li olor o sabor o bé modificar-ne els que ja té.
Note
- 1. Les aromes són ingredients i, com a tals, han de figurar al llistat d'ingredients de l'etiquetatge del producte.
- 2. Les aromes no s'acostumen a consumir per separat.
- 3. Les aromes que s'utilitzen a la Unió Europea han de ser avaluades i autoritzades per a confirmar que són segures en les quantitats utilitzades.
- 4. Es distingeixen diferents categories d'aromes en funció del mètode d'obtenció i de les característiques que presenten: substàncies aromatitzants, preparats aromatitzants, aromes obtingudes per mitjà de procediments tèrmics, aromes de fum, precursors d'aromes, mescles d'aromes i aromes que no es classifiquen en cap de les categories anteriors.
- 5. Les aromes es consideren ingredients tecnològics.
- 6. És una aroma la quinina que s'afegeix a la tònica per a donar-hi un gust amarg característic.