Back to top
Go back to the list of Online Dictionaries

api - Argot culinari i gastronòmic

Josep M. Daró

Presentation
  • ca  api, n m
  • es  apio
  • fr  céleri

Definition
Hortalissa de la qual s'utilitzen les tiges, molt fistuloses, els nervis, les fulles, les arrels i les llavors. Les llavors constitueixen per si mateixes una autèntica planta aromàtica, amb un sabor força semblant al del fonoll. La sal d'api, extreta de l'api-rave dessecat i polvoritzat, serveix especialment per a condimentar el suc de tomàquet, les cremes d'hortalisses i les salses per a amanides. També s'empra en els règims sense sal. La selecció ha permès obtenir dues varietats d'api: l'api-rama i l'api-rave. Ambdues varietats són molt digestives i poc calòriques (de 20 a 44 cal per 100 g), riques en fòsfor i clorur de sodi. Resisteix bé la congelació. Fresc o sec, condimenta amanides, sopes, salses, brous curts i fons de brasejat.