barrejar
barrejar
- ca barrejar, v tr
- es mezclar
- fr mélanger
Definition
Reunir diversos ingredients sòlids o líquids en un estri de preparació i combinar-los per confeccionar un plat, una pasta o un salpicó. La barreja es fa, segons els casos, a mà (pasta de full, galetes, bunyols), amb un instrument (espàtula o batedora per a una preparació de creps, una salsa, una crema), amb una forquilla (per a una truita), amb un cobert de servir (per remenar una amanida, per exemple), etc. Quan es tracta d'afegir a una preparació uns elements debatuts (clares d'ou, nata), s'ha de barrejar delicadament amb l'espàtula de fusta per "tallar" la pasta sense que la preparació perdi la lleugeresa. Contràriament, hi ha barreges que es fan toscament per conservar certa textura en la preparació (farciments, terrines...). La velocitat amb què es barregen els ingredients i la naturalesa de l'estri emprat també tenen una gran importància: allioli barrejat en un morter de marbre, maionesa emulsionada amb una forquilla, etc.